روستای طاقچه داش
نام و نام خانوادگی : طاقچه داش
نام رومی: Ţāqcheh Dash
کد اصلی کشور : IR ( ایران )
کد تقسیم اداری مرتبه اول : 32 (اردبیل)
منطقه فونت کد : 4 (روسیه / آسیای مرکزی)
شناسه ویژگی منحصر به فرد : -3770842
شناسه نام منحصر به فرد : 6425926
عرض در درجه اعشاری : 38.7263
طول جغرافیایی در درجه اعشاری : 48.1052
عرض در درجه، دقیقه و ثانیه : 38 ° 43 '35 "N
طول جغرافیایی در درجه، دقیقه و ثانیه : 48 ° 06 '19 "E
سیستم مرجع شبکه نظامی هماهنگ شده است :39STC4834890383
عملیات مشترک مرجع گرافیکی : NJ39-05
طبقه بندی ویژگی : P (ویژگی محل سکونت جمعیت)
کد شناسایی ویژگی : PPL (محل جمعیت)
طبقه بندی جمعیت : 5
کد تقسیم اداری مرتبه دوم : بدون اطلاعات
رقم جمعیت : بدون اطلاعات
ارتفاعات : بدون اطلاعات
کد کشور ثانویه : بدون اطلاعات
نام نوع : NS (BGN نام استاندارد در اسکریپت غیر رومی)
کد زبان : فاستر (فارسی)
جایگزین نام کامل : بدون اطلاعات
بخش توصیفی از نام کامل : بدون اطلاعات
یک فرم از نام کامل که اجازه می دهد مرتب سازی بر اساس حروف الفبا در فایل به توالی gazetteer :طاقفهادهش
نام کامل با شخصیت های QWERTY : طاقچه داش
اصلاح تاریخ : 2008-01-16
نکته: اطلاعات مربوط به طاقچه داش در ایران در این صفحه از اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان ملی جغرافیایی اطلاعاتی، عضو انجمن اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا .
روستای طاقچه داش دهی ازدهستان ارشق بخش مرکزی شهرستان مشکین شهرواقع در50کیلومتری شمال مشکین شهرو50کیلومتری گرمی اردبیل ودر10کیلومتری شهررضی وهمجوارباروستاهای:برگچای-سهرابلو-الکران-خلیفه لو-ججلی -نقرلو میباشد.
ساختاروجمعیت روستا:
این روستاازنظرساختاربه دوبخش بالا نشین وپایین نشین تقسیم میشودوازنوع روستاهای متمرکز به شمارمیرود بافت روستا قدیمی وبه صورت خشتی گلی میباشد روستا از شش طایفه اعم ازکوهی-نوری-رفیعی-شیری-نورالهی-فتحی تشکیل شده است.جمعیت این روستا فصلی ومتغیرمیباشد.
زبان مردم روستای طاقچه داش:
مردم روستای طاقچه داش به زبان آذری ترکی تکلم میکنند. بیشتر دانشمندان ایرانشناس، در بازگویی ریشه تاریخی زبان دیرین مردم آذربایجان، باور دارند که زبان باستانی آذری بازمانده و دگرگون شده زبان مادها است و ریشه آریایی دارد که تاریخدانان و جغرافینویسان اسلامی آن رافارسی(ایرانی)، فهلوی و آذری خواندهاند.
هر چند که مطالعه بر روی این زبان پیشینه طولانی درنزدخاورشناسان غربی دارد، اما نخستین پژوهش گسترده روی آن در ایران توسط احمدکسروی انجام گرفت. احمد کسروی، تاریخنویس ایرانی، در کتاب آذری یازبان باستان آذربایجان نمونههایی از این زبان و ارتباط آن را بازبان تاتی نشان داد. زبانشناسان با اشاره به وجود زبانهای تاتی و هرزنی در چندین روستای آذربایجان شرقی، اردبیل، نمین، خلخال (کلور)،عنبران، پیله رود و میناباد آنها را از بقایای آن زبان باستانی میداند. همچنین این زبان به زبان تالشی نزدیک است. مقارن تشکیل سلسله صفویه، زبان ترکی درآذربایجان جانشین زبان آذری شد و رسمیت زبان ترکی در دربار صفویه و نفوذ و تقرب ترکان در پیشگاه سلطان صفوی: وعوامل دیگر موجب شد که زبان ایرانی مردم این سامان جای خود را به زبان بیگانه ترکیبسپارد.پس ازاین سو زبان مردم روستای طاقچه داش آذری ترکی میباشد.
دین ومذهب:
مردم روستای طاقچه داش مسلمان بوده وازنظرمذهب شیعه اثناعشری هستند,جوانان رزمنده این روستا درهشت سال دفاع مقدس باازخودگذشتگی ورشادتهای خودخدمات ارزنده ای به نظام جمهوری اسلامی ایران انجام داده اندودراین راه مقدس یک شهید بنام علی کوهی وتعدادی جانبازتقدیم نموده اند.
ازچپ زنده یادشهید علی کوهی،نفرنشسته ایثارگر امیرشیری،ازراست ایثارگر تقی نوری.
از راست به چپ ایثارگران
ابوذرکوهی-یاوررفیعی-امیرشیری
آب وهوا پوشش گیاهی وگونه جانوری :
آب وهوای این روستا کوهستانی معتدل ,وازنظرپوشش گیاهی دارای تنوع بسیاری میباشد که عبارتنداز:بابونه-پونه-آویشن-پیاز کوهی-گل ختمی-نعناع-کاکوتی -بلاغ اوتی -لاله وحشی-گون-پینتی...که بیشترمصرف پزشکی ودارویی داردوازنظرگونه جانوری گرگ-روباه-خرگوش-جوجه تیغی-مار-عقاب-شاهین-قرقی-جغد-کپک-بلدرچین...رادارامیباشد.
کشت وزرع:
کشت وزرع این روستا به دلیل نبود منابع آبی وامکانات به صورت دیم صورت میپذیرد ومحصولاتی همچون گندم-جو-نخود-عدس-کشت میشود.
امکانات روستا:
این روستاحتی ازحداقل امکانات رفاهی نیز برخوردار نمیباشد که ازجمله نبود راه مناسب وآسفالت-نبودلوله کشی آب وگازنبود تلفن ثابت ومشکل آنتن دهی تلفن همراه نام برد,روستافقط ازبرق برخوردارمیباشد.
فرهنگ وتعلیم وتربیت روستای طاقچه داش :
روستا فقط دارای یک مدرسه ی ابتدایی بود که از امکانات اولیه هم برخوردار نبود دخترها و پسرها باهم در یک کلاس درس میخواندند در روستای طاقچه داش فقط تا پنجم تدریس میشد و دارای هیچ امکانات دیگری نبود که امروزه هم نیست،
بچه های روستا برای گذراندن دوره ی راهنمایی باید به روستاهای همجوار میرفتند و سختی راه را تحمل میکردند.
آیدی کانال🔰
@taghchedash
وبلاگ روستای طاقچه داش🔰
http://tagchedash.blog.ir
تپه طاقچالار (نام روستابرگرفته ازاین تپه میباشد)
نمایی ازچشمه روستا آب شرب مردم روستا ازاین چشمه تامین میشود.
- ۹۴/۰۹/۰۴